Warfstermolen 2018

‘Kunnen jullie ook iets voor ons doen’, vroeg een groep vrouwen met uitgezaaide borstkanker. Dat konden wij, en hoe. In een prachtige flow stond binnen een dag het programma voor een lang weekend waaraan alle behandelaars belangeloos meewerken. Een kleine impressie hoe het was:

Steun aan elkaar

 • Ik kwam terug bij mezelf

  tonneke
 • Geweldig. Samen sterk. Confronterend. Spiegel voorgehouden. Carpe Diem.

  Marijke
 • Dankbaar voor alle lieve mensen die ons (ondanks de vrieskou buiten) zo'n geweldig warm weekend hebben laten beleven.

  Cecilia
 • het was een geweldig en waardevol weekend. Met lieve en zorgzame vrijwilligers. In een prachtige accommodatie. En met waardevolle, liefdevolle lotgenoten.

  Wilma
 • Herkenning en verbondenheid is wat ik vond dit weekend. En ik sloot vriendschappen voor de rest van mijn leven. Hoe kort dat dan ook nog mag zijn.

  Sandra
 • Tranen van verdriet, woede en machteloosheid. Dat konden we hier zo heerlijk kwijt. Handen die dragen voor ogen die vragen. Een bad met liefde, zo warm en zacht. Een vriendelijk woord en een mond die lacht. En dan nog het lekkere eten, ook dat zullen we niet vergeten. De gesprekken zo bijzonder en fijn zo zou het toch altijd moeten zijn.

  Kaatje

Wat kunnen we zeggen?

Hoe kunnen we omschrijven hoe het was?

Onze groep bestond al voor we bij het Curare-weekend binnen kwamen vallen. Tien vrouwen die eerder hoorden dat de borstkanker terug/er was, (deze keer) om nooit meer weg te gaan, tot de dood erop volgt. Ieder met ons eigen verhaal, onze eigen mooie dingen en onze eigen worsteling.

We hadden vooraf veel voorpret gehad en we  hadden enorm veel zin in dit weekend. Onze verwachtingen waren best hoog …

Curare heeft ons weten te verrassen. Het weekend was bijzonder, liefdevol, vol met kleine cadeautjes, en met grote. Het programma was mooi opgebouwd, zorgvuldig en warm. Er was aandacht voor lichaam en geest, voor angst en geluk, voor boosheid en verdriet.

Dat het ‘maar’ een lang weekend was hinderde niet. Er zijn grote stappen gezet, ieder van ons is gezien en gehoord. Het respect voor elkaar is gegroeid. Net als de liefde voor de mensen om ons heen en voor onszelf.

Met veel plezier en dankbaarheid kijken we bijna verbaasd terug op een weekend dat meer bracht dan we durfden dromen.

Ga je mee? Stuur ons een email.

contact
westontwerpWarfstermolen