Over Curare

Curare biedt vrouwen die borstkanker hebben (gehad) een retraite aan in Nederland of Curacao, een adempauze om afstand te nemen van het dagelijks leven. Weggaan om weer thuis te komen, bij jezelf en bij je omgeving.

Het herstel

Bestraling, chemokuren en operaties zijn belangrijke middelen in de strijd tegen kanker. De impact van borstkanker, en van de gevolgen van de behandelingen, is echter zo groot dat het echte herstelproces pas na de laatste behandeling begint.

De verandering

Na de laatste behandeling zijn veel vrouwen het vertrouwen in hun lichaam kwijt. Ze worstelen met het verlies van hun haren, één of meerdere borsten en/of een gelittekend lichaam. Veel vrouwen ervaren bovendien dat de vrouw die borstkanker kreeg een andere is dan de vrouw die de laatste behandeling achter de rug heeft. Je weet wie je was, maar niet wie je bent.

Samen voor elkaar

Curare wil vrouwen helpen om zichzelf terug te vinden, in brede zin te helen en in hun eigen kracht te gaan staan. Wij geloven daarbij in de kracht van samen. Onze retraites geven vrouwen het gevoel dat ze niet alleen staan. En ook in de manier waarop Curare werkt, speelt ‘samen voor elkaar’ een belangrijke rol. Vrouwen werken of denken belangeloos mee, anderen (m/v) leveren een financiële bijdrage.

Het team

Deze vrouwen vormen het hart van Curare. Zij namen het initiatief voor oprichting van de stichting en zijn het vaste gezicht van onze retraites.

ING Bank : NL 86 INGB 0008 0561 65 | Stichting Curare K.v.K. : 857901801

Reacties

"Mijn schoonmoeder was de eerste in mijn directe omgeving die te maken kreeg met borstkanker. Toen Nicolien deze diagnose kreeg, heb ik het hele proces van nóg dichterbij meegemaakt. Het beangstigde me ook, stel je voor dat mij zoiets ooit overkomt. Zou ik dan om hulp vragen? Dat is nl. niet bepaald mijn sterkste kant...

Marijke Koetsier

Beter worden doe je op jouw eigen manier! Een ander doet het niet voor je. Eigen ruimte nemen voor herstel is essentieel voor ons allemaal: voor al onze moeders, onze broers en zussen, tantes, onze ooms, onze geliefden, onze partners, onze dochters en zonen en kleinkinderen ook.

Kristel van Wijk
westontwerpOver ons