Behandelingen

De retraites bieden geborgenheid in een mooie, rustige omgeving, waar je deel kunt nemen aan gesprekken met lotgenoten en behandelingen naar keuze.

Je kunt kiezen uit yoga, ontspannende massages, reiki, mindfulness, homeopathie, acupunctuur en oedeemmassage. Ook kun je één of meerdere schoonheidsbehandelingen ondergaan.

Yoga

Yoga helpt je om je bewust te worden van je lichaam en daarin ontspanning te creëren.

Massage

Massage brengt lichaam en geest in balans. Stress, zorgen of vermoeidheid blijven vaak vastzitten in je lichaam.

Reiki

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het ‘kracht van de zon.’

Mindfulness

Mindfulness leert je om bewust om te gaan met stress en spanning.

Homeopathie

Homeopathie maakt gebruik van ons natuurlijk herstelvermogen door kleine prikkels te geven aan dit systeem.

Acupunctuur

In acupunctuur is de ziekte geen fenomeen op zichzelf, maar gaat het om het welbevinden van de mens als geheel.

Het Behandelteam op Terschelling

 • Mijn praktijk voor Integrale Geneeskunde bevindt zich sinds 10 jaar op Terschelling en daarnaast bijna 20 jaar in Amsterdam. Acupunctuur staat hierin centraal omdat ik het een fantastische therapie vind die op bijna alle terreinen van de Geneeskunde een geweldige steun kan zijn. Het is bijvoorbeeld zeer geschikt om gelijktijdig met chemotherapie te worden gebruikt bij kanker. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de misselijkheid bij de chemotherapie dan fors vermindert en het een afname geeft van neuropathie/gevoelsstoornissen. En uiteraard geef ik als integraal arts leefstijladviezen in de zin van voeding, levensritme en bewustzijnsfocus.

  Yolanda Groeneveld
 • Samen met Ilma werk ik in onze salon Wellness op Terschelling In 2007 heb ik helaas zelf het gehele behandeltraject voor borstkanker moeten ondergaan. Gelukkig met een positief resultaat. Daardoor kan ik als lotgenoot op zowel het mentale als lichamelijke vlak jullie goed aanvoelen en begrijpen wat er door je heen gaat. Met onze comfortzone behandelingen hopen we jullie totale rust en ontspanning te kunnen bieden. We heten jullie van harte welkom in onze salon.

  Mijn naam is Simone Bruchner.
 • "Mijn naam is Marianne ik woon op 't eiland, maak keramiek en ben yoga docente. Chi, Prana, Life Force, je hebt de termen vast wel voorbij zien komen in een tijdschrift! Elke hoek van de wereld is hier van oudsher wel mee bekend. Bij ons heet dit gewoon levensenergie! Heb je zin om daar 's morgens samen met mij naar op zoek te gaan? Wat bewegen, ademhalingsoefeningen en ook wat stilte voor de start van een fijne dag?Heb je interesse in een yogales op maat (yin/yang) dan is dat natuurlijk ook mogelijk!"

  Marianne van Bilsen
 • "Het geeft mij heel veel voldoening dat ik mijn medische kennis samen met de homeopatische middelen kan inzetten om mensen te ondersteunen op hun weg naar genezing. Ik blijf er mijn best voor doen dat regulier en complementair elkaar kunnen aanvullen ten voordele van de patient. Ik vind dat je geen kans moet laten liggen als een ernstige ziekte je treft. Dat is ook mijn reden om aan dit project van Curare mee te werken. Ik vind dat je als borstkanker patient alle kans moet krijgen om keuze's te maken op je weg naar genezing. Met homeopathie kun je de bijwerkingen verzachten en de genezing ondersteunen."

  Jeltje van Nouhuys
 • Jaeike Stienstra maakt deel uit van het behandelteam voor Curare. Retraite voor vrouwen met Borstkanker. Tijdens de pilot in januari is zij een van de mensen die heerlijke massages kan geven. Maar haar paardencoaching kan een mens ook heel veel bieden. De wisselwerking die ontstaat tussen mens en paard is magisch.

  Jaeike Stienstra
 • Mijn droom is, vrouwen laten stralen van binnen naar buiten van top tot teen en hun eigen plek te laten vinden! Vandaar de naam "Total trip style!" Wellness voor body, mind & soul. Na de overval die de diagnose borstkanker met zich meebrengt en de roller coaster van de behandeling is het tijd om in te dalen, de omvang te beseffen en te ervaren dat alles er mag zijn. "Er is je veel afgenomen, maar er is je ook veel gebracht. Die synthese ervaar je onder de liefdevolle, wijze handen van Ilma. Als in een dans vloeit dat naar je toe."

  Ilma Trip
 • "Ik ben een geboren en getogen Terschellinger en leef met mijn gezin én veel plezier op dit prachtige eiland! Door mijn interesse in gezonde voeding en mijn passie voor koken te hebben samengevoegd tot het beroep gewichtsconsulent, begeleid ik al enige jaren volwassenen en sinds kort ook kinderen, naar een gezond eet- en leefpatroon. Een gezond lichaam en een fit en energiek gevoel wordt hierdoor verkregen waarbij gewichtsverlies een logisch gevolg is, of kan zijn."

  Japke van Leunen
 • Sinds 1995 werk ik zelfstandig vanuit mijn Bureau voor Verandering & Verankering als therapeut, coach en trainer. Ik werk zowel individueel met mensen als in workshops, m.n. rond het omgaan met ingrijpende veranderingen die vaak met verlies te maken hebben: verlies van een dierbare door de dood, door een scheiding, verlies van gezondheid, van werk. Ik gebruik daarbij verschillende methodieken: o.a. gesprekken, mindfulness, lichaamswerk, schrijfoefeningen, creatieve opdrachten, symbolen en rituelen, afgestemd op wat nodig is voor de vraag waar iemand mee komt.

  Mieke Ankersmid

Herstel begint met gezonde voeding.

We bieden gezonde maaltijden en volop tips om zelf mee aan de slag te gaan. Je kunt bovendien een voedingsworkshop volgen.

westontwerpServices